Ledelse er ikke for noen som studerte informatikk eller ingeniørfag – det var det jeg tenkte i løpet av mine første 2-3 år på college. Som høyskoleutdannet kan dette være en ledelsesforstyrrelse som mange kan ha. I tradisjonell forstand inkluderer prosjektledelse forbedring av forretningsprosesser, koordinering av kommunikasjon mellom forskjellige avdelinger, ledelse av et team med styringsrammeverk, innstilling og justering av en organisasjons strategiske mål, etc. Når jeg kjører google er det første jeg får følgende definisjon:

“Organiser og koordiner selskapets aktiviteter for å oppnå spesifikke mål”

Etter mer enn halvveis i Visma Management Trainee-programmet, tror jeg det er mange ting å legge til i denne historien. I dette blogginnlegget vil jeg forklare hvordan koding og teknologi kan brukes i en lederrolle.

Så langt i mitt liv på Visma har jeg sett følgende tilfeller der teknologi spiller en viktig rolle i å sette strategiske mål og justere veikart.

Koding er et verktøy som dikterer din vilje av strategisk betydning.

Å sette mål som kan ha innvirkning på virksomheten er en ferdighet som jobber tett med en forståelse av i hvilken grad effekten kan identifiseres. Programmering er en måte å gjøre dette på. Hvis du vil demonstrere et konsept som har stor virksomhetspåvirkning, kan du ganske enkelt lage et enkelt bevis på konseptet som demonstrerer det, ved hjelp av hvilket som helst programmeringsspråk du ønsker (som Python, Java, C #, etc.). På denne måten kan du ikke bare forstå kjernevirksomheten bedre, men du kan også overbevise og motivere interessenter til å følge anbefalingene dine.

Faktisk bygge bro over hullet mellom utvikling og virksomhet.

Som nevnt tidligere er hovedrollen i ledelsen å definere de strategiske målene for en organisasjon basert på tilgjengelige ressurser. En vanlig syndebukk for prosjektfeil i mange organisasjoner er feilkommunikasjon mellom de som bygger systemer og de som setter mål og visjoner. Hvis du er teknisk klar over å sette mål og visjoner, kan selskapet ikke bare sette oppnåelige og riktige mål, men også definere et felles språk i selskapet.

Bruk data for å styrke argumentene dine.

Å ha erfaring med å håndtere store datamengder ved hjelp av teknologier som SQL eller til og med Google Sheets gir deg ikke bare innsikt i selskapets virksomhet, men gir deg også muligheten til å bruke konkrete data og eksempler for å diskutere saken din.

Generelt kan koding og teknologi brukes som verktøy for å hjelpe deg med å ta de riktige beslutningene, styrke argumentene dine og forstå forholdet mellom applikasjon og forretningsprosesser. Å bygge en rask prototype for å vise frem et konsept mens du har mandat til å påvirke, er en av de sterkeste egenskapene en koding kan ha i en lederstilling. Jeg gleder meg til å se hvordan jeg kan fortsette å bruke noen Python-skript og SQL-hacking i mitt neste dataanalyseprosjekt!