Du må spørre deg selv – hvorfor trenger du en datamaskin for å legge til eller runde tall? Eller også for enkel renteberegning? Tross alt kan selv et barn i åttende klasse lett gjøre slike ting også på et stort antall. Hvilken programmering brukes? Hva er fordelene med en datamaskin?

Datamaskiner har flere fordeler:

Datamaskiner er raske: Datamaskiner er utrolig raske. Hvis du vet hvordan du skal utnytte kraften til dataprogrammering, kan du gjøre underverker med det. For en typisk datamaskin i dag tar det bare et nanosekund å legge til to tall, hver opp til en milliard. Les igjen – ns! Dette betyr at en enkelt datamaskin kan gjøre nesten en milliard tillegg på ett sekund. Kan noen gjøre det? Glem en milliard kosttilskudd per sekund, den gjennomsnittlige personen kan ikke engang gjøre 10 tilskudd per sekund. Så datamaskiner tilbyr høy hastighet.

Datamaskiner er rimelige: Hvis du er aksjemarkedsanalytiker og for eksempel trenger å holde øye med dataene til 1000 aksjer, slik at du kan handle dem raskt. Tenk deg innsatsen hvis du gjør det manuelt! Det er bare ubehagelig. Ved beregning av aksjens ytelse kan prisen endre seg. Et annet alternativ er å ansette ansatte slik at du kan overvåke mer varelager parallelt. Dette betyr at kostnadene dine vil øke betydelig. For ikke å nevne problemene du vil støte på hvis noen av dine ansatte gjør mattefeil i prosessen. Du kan ende opp med å tape penger! Sammenlign dette med saken du bruker en datamaskin. Datamaskiner kan behandle en stor mengde informasjon raskt og pålitelig. 1000 aksjer er ikke for datamaskiner i det tjueførste århundre.

Datamaskiner kan jobbe døgnet rundt: Datamaskiner kan jobbe døgnet rundt uten å tømme dem. Så når du har en stor nok oppgave, kan du trygt tildele den til en datamaskin ved å programmere den og sove fredelig.

Hva er et programmeringsspråk?

Som nevnt ovenfor forstår datamaskiner instruksjoner skrevet i et bestemt grammatisk format kalt et programmeringsspråk. Et programmeringsspråk gjør det mulig for en programmerer å uttrykke en oppgave på en måte som en datamaskin kan forstå og utføre. Les vårt andre blogginnlegg “Hva er et programmeringsspråk?” For å lære mer om programmeringsspråk. Noen av de mest populære programmeringsspråkene er Python, C, C ++, Java, etc.

Hvorfor bør du lære deg dataprogrammering?

Etter å ha lært så mye om programmering er det store spørsmålet som må besvares: Hvorfor skal du lære å programmere datamaskiner? La oss forstå hvorfor:

Programmering er morsomt: Ved å programmere kan du lage dine egne spill, bloggen / profilsiden, et sosialt nettverk som Facebook, en søkemotor som Google eller en e-handelsplattform som Amazon! Ville ikke det være gøy? Tenk deg å lage ditt eget spill, plassere det i Play Store og motta tusenvis og tusenvis av nedlastinger!

Ryggraden i teknologiselskapet: Ryggraden i dagens teknologiselskaper som Google, Facebook, Microsoft, Apple, Amazon og mange andre programmer er massive dataprogrammer skrevet i samarbeid med tusenvis av dyktige programmerere. Hvis du har riktig forretningsevne, kan kodingsferdigheter hjelpe deg med å starte ditt neste store teknologiselskap.

Ganske god lønn: Dataprogrammerere får godt betalt nesten overalt i verden. De beste programmererne i Silicon Valley tjener millioner av dollar hvert år. Ganske mange selskaper tilbyr å tjene lønn på opptil $ 100.000 i året.